Сябруки

Сябрукі
байка

Бруд парыушы там,ды сям,
Дамоу плялося парася.
А насустрач, да вады,
Гусак валокся малады.
-Сябраваць давай ,сусед!
Парася сказала у след. 
-Дык я што, я тольки за,
-Ужо дауно аб тым казау.
-То  айда у лес дубовы,
-Вабіць смакам жалудовым!!
-Не, лепш падымемся да хмарау,
-Абляцім вакол на пару!
-Што з тых хмарау,есць балота,
-Пакачаемся у ахвоту!
-Не, на рэчку лепш махнем,
-Рыба, ракі- во гульнем!
-Не сяброуства то, а ліха,
Парася шапнула ціха.
-У цябе лыч- у мяне крылы,
Гусь прамовіу цераз сілу.

Каму дзерн, каму аблокі,
Кошт сяброуству не высокі!
 


Рецензии