Злодзей

Злодзей

жарт

Бяда!.У Скавародзьдзі
Адшукауся  злодзей.
Прыхапляе без разбору
Плуг, спадніцу ці абору.
У бабулі сцібрыу станік .               
У Пятра з-за печы тазік.
У Цімаха з сяней балею.
Ходнік з плоту"склеіу".
Венік, валянкі галешы-
У  здабытку яго пошук.
У Антося вельмі  лоука,
Футра свіснуу з воука.
У ноч марозную адзеу,
Ды на промысел ідзе.
Футра  унюхалі сабакі,       
Дзе  узялося іх усялякіх.
Усе  да ног,бядак науцек.
Зліуся лай у адно выцце.
Футра рвуць,ды порткі,
За галенкі ,ды так вертка.
Людзі пруць з усіх бакоу,
Распужаць бы тых ваукоу.
Хто касу а хто сякеру,
Аж вачам тут не паверыш.
Футра скінуу,сам за  плот.
Ледзьве выжыу абармот.
Бядака надзелю трэсла,
Паадносіу усе на месца.
Толькі футра вось шкада,
Усе на дзірках,то ж бяда

 
 
Ен для смачнае прыманкі,
Футра вывесіу у ганку.


Рецензии