Обручка

Омар Хайям згубив  свою обручку,
а я знайшла та натягла на пальця.
І стала я немов його онучка,
мудріша трохи за неандертальця.

І почала я думати, а думка
властивість має - вислизать, пручаться.
Слова мої, неначе недоумки,
поплентались за думою про щастя.

За щастям летимо ми чи тупцюєм,
а де ж воно омріяне на ділі,
у цім житті, що батогом лупцює
пожадливу розбещеність надії.

Шукати щастя марно у природі.
Є суміш випадково ненавмисна -
солодкий біль та гіркість насолоди.
Як світло та пітьма вони сумісні.

Приспів -

Омар Хайям, Омар Хайям =
обручка знайдена моя.
Не знаєш ти, не знаю я,
куди несе нас течія.
***


Рецензии