Памяцi мацi маёй сябрынi

                Хлебадайныя рукі,
                Што пяклі пірагі!
                Ласунак для ўнукаў!
                Яшчэ,бабка,пячы!
                Каля печы - майстрыха!
                У агародзе - таксама!
                Ды прыйшло ліха,
                А яно не адстане.
                Цяпер памяць - у рабоце:
                Тут хадзіла,рабіла.
                Само месца ў самоце,
                Што раней было міла!
                Сустрэла маці песняй
                Аб горадзе залатым,
                Горадзе нябесным
                Хрысціянам усім.
                Моцная верай,
                Пра царкву клапацілася,
                Паляцела ў вырай,
                Ды не забылася
                Даслаць вернікам
                Апошняе прывітанне -
                Цукерак,пернікаў
                І малітву-расставанне.
                Раскаты грымотаў
                Навек у сэрцы чуюцца -
                Гэта жывых сум-клопат
                Аб тых вуліцах,
                Апошніх шляхах,
                Па якіх ішлі
                Нашы продкі ў вяках,
                Нашы продкі ў вякі!









 


Рецензии