Загиблому воiну Новоросii

ЗАГИБЛОМУ ВОЇНУ НОВОРОСІЇ

Де широке поле ніч туманом вкрила,
Де пожовклим листям вітер шелестить,
Під кремезним дубом вирита могила,
У землі холодній східний воїн спить.

Молодий хлопчина у бою загинув,
Він за Батьківщину кров  свою пролив.
Проти злої сили встав у бій нерівний,
Щоби фашист триклятий землю не плямив.

За коханим плаче молода дівчина,
Тужить сива ненька, ревні сльози ллє.
Зажурилась верба, гілля похилила,
І кує зозуля, суму завдає.

Не скорились люди злому супостату,
В боротьбі з фашизмом гинуть козаки.
Простирадлом білим вкрий земля солдата,
Вічна тобі пам’ять! Слава навіки!

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(вересень 2014)

Коли мої земляки кричали: «Слава Україні», я завжди відповідала: «Справжнім героям слава». Бо саме тих, хто не побоявся виступити проти українського фашизму, можна назвати героями. І саме такі люди заслуговують поваги.


Рецензии
Спасибо Вам, Соломия, за Вашу не проходящую Боль
о гибнущем по воле мракобесов народе Украины.
Всё, что прочитал, понравилось.
Здоровья Вам и вашим родным и всего доброго
в жизни!
С уважением.

Владимир Карпеченко   11.06.2015 14:39     Заявить о нарушении
И вам спасибо)

Соломия Галицкая   11.06.2015 18:15   Заявить о нарушении