Родны дом

Дзе б ні быў-дадому цягне:
Там знаходзіш ты спакой.
Без Радзімы сэрца смягне,
І ты быццам бы ізгой.
   Паматляешся па свеце-
   Усё чужое,не сваё,
   Сняцца родныя суквецці,
   Як якое насланнё.
Хата родная смяецца,
Вокны-вочы заслязіў...
Я абняў яе б,здаецца:
Свой куток,як ты мне міл!
   Кот мурлыча каля печы,
   Нос казыча хатні пах...
   Кожны рад такой сустрэчы,
   Нібы той залётны птах.
Бо з далёкае краіны
Мчу ў родныя края
Чуць лістоты шапаценне,
Слухаць песні салаўя.
   Дзе б ні быў-дадому цягне,
   Без Радзімы я ніхто,
   Бачыць дом свой сэрца прагне-
   Без яго жыццё не то!


Рецензии