Intalnire cu scoala peste 65 de ani

Anii trec, vremea se duce,
Am imbatrinit si eu,
Numai tu ramai aceeasi
Amintire-n gandul meu.

Parca ieri, mi-aduc aminte,
Iti eram elevul tau
Si de nu eram cuminte -
Pedepseai, dar nu cu rau.

Stat-am mult eu prin unghere
Fost-am aspru des mustrat,
Alungat din clasa afara
Si-n directie chemat.

Promovat din clasa-n clasa,
Ascultind povata ta,
Eu faceam un pas in viata -
Din copilaria mea.

Si cind a trebuit sa plec,
Ajungind  pe usi straine,
Eu sufeream cu mult regret,
Lasand pe mama si pe tine.

In viata mult am indurat,
Mi-a fost mult greu, apoi si bine,
Tu ca o stea mi-ai luminat
Cararea ce m-a scos in lume.

Trecut-au ca odinioara
Un sir de ani cu zile mari,
Si azi ma-ntorc din nou la scoala
Sa ma primesti, sa-ti fiu scolar.

Ti-as fi exemplu la purtare
Ba poate si la invatat,
Ti-as fi adus numai onoare
Si-n poezii te-as fi cantat.

Dar toate-s vis, numai o vrere
Ce des ma-ndeamna si ma alina
Si imi pune in vedere -
Sa nu uit nicicind de tine.
          


Рецензии