***

Їй 17 і вона вільна
в своїх думках та почуттях
їй 17 і вона закохана
в хлопця з ім'ям її на вустах.
Вони разом і вони ладні
підкорити весь світ до своїх ніг.
Вона закохана в нього безмежно
та ім'я її єдине для нього всесвіт.
Добра, лагідна, весела
легка, як вірш поета з-під пера,
закохана, а отже
все небо її в зірках.
Він дарував їй то небо
по зірочці при кожній вечері вдвох,
Дарма вірші не писав
та й таланту не було.
Раптом, ніби зненацька
з'явилась ще одна така ж "єдина"
і знову лагідна, весела та легка
таке ж небо "єдине" в її зірках.
А їй все ще 17 і вона дійсно вільна
вільна від обману й прикрощів.
Вона як та зірка, що спалахує,
та не падає, аби горіти яскравіше
не дивлячись ні на що.


Рецензии