iспит коханню

Колись хтось на небі,
дві душі зустрів.
І дав їм на долю,
сердечно дощів.

Щоб іспит на долю,
залишився як слід.
Додав ще розлуку,
на тисячу днів.

Ці душі шукались,
минувши цілі життя.
Та не зустрічались,
бо й гадки нема.

Їм натякали
нащадки Богів.
Та все ж не змогли,
бо занурились в гріх.

Що лапками схопив,
та очі душі прикрив.
І вкрав всі частинки
їхніх почуттів.

Вони все грішили,
та сердився світ.


Не даремно перевірка склалася!
Все що не справжнє розвінчалося.
Хоч кохання так щиро, ряснилось в раю.
Та слово не діло, бо правда після дощу.


Рецензии