Без Господа сумно

Мені так сумно, Боже, тут без Тебе,
На цій землі, де сльози, біль і кров.
Я пташкою полинув би до Неба,
Де в Царстві Божім – щастя і любов.

Як одиноко, Батьку мій Небесний,
Серед  людей, що люблять лиш земне!
Шукаю втіху в істинах чудесних,
Які в журбі підтримують мене.       

Коли в душі моїй смертельна туга,
Коли слабкий, як крихітне дитя, —
Звертаюсь я до істинного Друга,
Щоб Він вдихнув краплиночку життя.

Щораз, коли гнітять сердечні муки,
Він прилітає птахом і здаля.
Бере мене, як матінка на руки,
І заколисує, неначе немовля.


Рецензии