В менi печаль розгойду свiти...

В мені печаль розгойдує світи,
чіпляється, як місяць об хмарини,
у снах моїх прозорих — тільки ти...,
у снах моїх — між нами хуртовини...

незнанний мій, чи  ж бо дано пізнать
тепло обіймів і акорди серця,
що у сплетінні душ так лагідно звучать
і знову гаснуть поміж страху терцій...

Боюсь собі я в душу зазирнуть,
а що, як там побачу я безвихідь,
а що, як урагани там живуть?
а що, як там поснули думки лихі...

Втамуйте спрагу безвісти ночей!
Скажіть мені, що ночі — то омана!
Та як забути погляду очей,
що будять в тихім серці урагани?

03.01.15


Рецензии