Северин Алекс - Болка

Когда уходит боль,
Приходит равнодушье,
А вслед за ним бездонная тоска,
И, поневоле,
Тянется послушно,
В крестном знаменье сжатая рука.
Я помолюсь,
Пусть Он мне боль вернёт,
Чтобы вконец не утерялась совесть,
И тех, кого люблю,
И всё, что здесь моё,
Мог защитить ни от кого не кроясь.
Вернусь к нему
В грехах, как блудный сын,
В моё последнее и первое свиданье,
Взяв всё от мук,
С желанием простым,
Боль у Него сменить на покаянье.


Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

БОЛКА

Щом болката си иде
идва равнодушието,
а след тях бездънната тъга.
И по неволя
посягам послушно
и в кръстно знамение стискам ръка.
И се моля аз, нека болката върне
но да не изгубя накрай съвестта
и тез що обичам
и тук що е мое
да защитя и от никой не крия.
Към него се връщам
като блудният син
в моята среща последна и първа.
Всичко взел от скръбта,
с желание просто,
болката в него да сменя с покаяние.


Рецензии