Адчуванне восенi

             " Вачэй зачараванне..."
              Пушкінская пара...
              Да шлюбу каханне
              Едзе са двара.
              Смяецца над жартам
              Пра рыжых катоў.
              Якіх шукаць не варта
              Сярод лісцяў-дываноў.
              Восеньскія сюжэты
              У сэрца вам наце
              І парыжанка Жаржэтта,
              І беларуска Каця.
              Усе маладыя,
              Што смяюцца так звонка,
              Каханнем жывыя
              І роднай старонкай.
              Старонкай пазалочанай,
              Восеньскай,асенняй.
              Так любіць мы хочам,
              Як Расію - Ясенін!
              Як Багдановіч Максім -
              Беларусь-браначку!
              У дарунак усім -
              Восень-самабраначку.
              Багаты настольнічак,
              Ой,багаты!
              Вось ні на столечкі
              Мой імпэт не вінаваты!
              Узяла мільёнаў восем
              Залатых грошай-лісцяў,
              А яна ,восень,
              Усё сыпле і сыпле.
              І не толькі лісце -
              Дорыць і вершы мне,
              А я ж хітрая:
              Складаю і ва  сне.
              Многа вершаў-лісцяў -
              Залатых грошай -
              У кошаль цісну
              Восені харошай.
              У рабоце шчырую,
              Каб сабраць ураджай,
              Хвіліну любую
              На працу аддай.
              З вершам крочу
              Па гэтым жыцці
              Заўжды побач,
              З дарогі б не сыйсці.
    

             
      


Рецензии