Сумленне

                На агародзе,
                Далёка ад хаты.
                Ляжыць у знямозе
                Гарбуз пузаты.
                Цягне паўзуны-ногі,
                Пыхкае,стаміўся,
                Бо далёка,нябога,
                Ад хаты адкаціўся.
                А дарога - траса,
                Трасе яе трасца,
                Трасе і ноч, і дзень.
                Маторы - як авадзень.
                У гэтым месцы -
                Лазюкі-вёска.
                Мабыць,дзесьці
                Продкі лазілі лоўка,
                А нашчадкам   
                Назву насіць -
                Такім вось парадкам
                Ім трэба жыць.
                Ды не чапаюць
                Смачнага таўсцюка.
                Мяне здзіўляе
                Сумленне лазюка.
               
      
               


Рецензии