Родная

Я живу у цій країні,
в сильній, нашій Україні.
І живу на цій землі,
дватцять років проживаю
в незалежній Україні.
Мене мати породила,
ділу, розуму навчила.
Сам живу на Півдні я,
розмовляю на російській,
і пишу і все читаю
мовою мого сусіда.
Тут довкола розмовляють
всі на мові росіян.
Але це не заважає,
пам'ятати рідну мову,
шанувати пам'ять тих,
хто для нас її зберіг.
І якщо живешь на Півдні,
чи на Заході, на Сході.
Не залежно від того,
як і с ким ти розмовляєш,
що для себе ти читаєшь.
Якщо серцем українець,
об'єднайся з усіма,
поладнай свої ти справи,
и живи тоді як личить,
українцю, козаку.


Рецензии