***

Язмыш дигэн эйбер,шундый кызык,
Бер яктан ул сэер тоела...
Кайвакытта кунел,сулган голнен,
Чэчэклэре кебек коела...


Шул сулган гол кебек саргайганда,
Борып ала язмыш атларын...
Онытыла кебек суга сусап,
Башын иеп,шингэн чакларын...

Шулай тигез юлдан атлаганда,
Тагын егып,тезен каната...
Озак утми,узе баштан сыйпап,
Берни булмагандай юата...

Авырлыклар тошкэн чакта юлга,
Син бер узен,ялгыз каласын...
Шул чагында анын ингэ куйган,
Ярдэ кулын тоеп аласын...

Эйе,язмыш шундый...Кызык инде,
Бер кем белми,нилэр буласын...
Алда кара урман,эллэ томан,
Бэлки лэйсэн янгыр явасын...
(Азат Хакимзянов)


Рецензии