Екатерина Козырева - Я хотела цветов от тебя

Я хотела цветов от тебя

Я хотела цветов от тебя –
Ты прости мою женскую слабость.
О, какая услада и радость –
Я хотела цветов. От тебя!
И глаза, и ресницы цветов
Я в мечтаньях не раз целовала,
Трепетание их обнимала,
И они отвечали без слов.
Море нежных оттенков любви,
Лепестков осторожных касанье,
Ночи тонкое благоуханье
От цветов, от тебя, от любви.

Превела ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ЦВЕТЯ АЗ ЖЕЛАЯ ОТ ТЕБ

Цветя аз желая от теб -
прости ми ти женската слабост.
Но с такава наслада и радост,
цветя аз желая  от теб!
С очи, даже с мигли, цветята,
в мечти аз не веднъж съм целувала.
Трепетно съм ги прегръщала,
а те ми отвръщат без думи.
С нежен  любовен нюанс,
листенцата леко докосвах,
в нощите с  финно ухание
от цветя, от теб, от любов.


Рецензии