Amintiri a doi barbati

Doi barbati avind o virsta
Ce intilnira peste ani,
Dori ambii ei sa afle
Cum au trecut a lor ani.

Primul incepu povestea,
Cel ce fusese bogat,
Trei sotii, cinci copilasi
Si o vila la oras.

De muieri nici nu mai zic,
Le schimbam ca pe camasi,
S-a dus tot, parca un vis,
Si averi si copilasi.

Anii au trecut pe rind
Repede-am imbatrinit,
Durerea m-a coplesit,
Muierea m-a parasit.

Am ramas fara puteri
Nu-mi mai pasa de muieri,
Astept vre-un copilas
Sa-mi apara din oras.

Am stat eu si am gindit-
Ce in viata am dobindit?

Esti bogat, ori esti sarac
Nu ei cu tine in sac,
Doar pacate si dureri,
Si amintiri de muieri.


Рецензии