Вiн так хотiв жити...

Присвята Івану Гутніку-Залужному,
який загинув 10 серпня 2014 року
в зоні АТО під Амвросіївкою


Твоїм він ровесником був, Україно!
Йому двадцять три всього в серпні було…
І гадки не мав, що російська вражина
Розтрощить і спалить донецьке село.

Кохану залишив… Сказав на прощання:
— Розіб’ємо ворога! Вір і чекай!
Та тільки не знав, що свинцем на світанні
Життя обірветься… й здригнеться ліс-гай…

І стогне від болю земля українська…
— Чекай мене, рідна, я все ж повернусь…
Забравши з собою любов материнську,
Він птахом у небі навік обернувсь...

23. 12. 2014 рік
Свiтлина з iнтернету

Примітка.
За бажанням мами Івана, вірш вписаний на
пам'ятній стелі біля могили її сина 


 


Рецензии
Дуже правдиво і сміливо. Кожний рядок зворушує серце.

Тамара Авраменко   29.04.2015 16:35     Заявить о нарушении
Дякую, Тамаро, за такий щирий відгук!
Серцем писався вірш...
З повагою,

Надежда Крайнюк   29.04.2015 17:13   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.