Возвращайтесь живимы

Солдатам...

"Сину, пише тобі мама.
Не воюй з братами.
Поклади гармату
Зателефонуй жінці
Порадуй вагітну Оксану.
Кинь гармату вниз по річці.
Підійди до брата.
Поговори з ним, дай пораду.
Не говори що не розумієш його.
Пригадай!
Пригадай, як ви гралися.
Як ви разом онструювали зброю і танки
Як билися, а потім прикладали пожорожник на ранки.
На руку подивися.
Бачиш шрам?
Знаю, бачиш.
Це ви, із братом клялися.
Пам'ятаєш ваші слова:
"-Клянусь, бути тобі другом.
Клянусь, не бути тобі ворогом"
А зараз що?
Все насправді.
Повертайтесь живими."
"Сына, как ты там?
Узнал меня?"
-Узнал, мам
"...Не теряй себя.
Брось автомат.
Прекрати сражаться в бою.
А то душа, улетит птицей на юг.
Подумай о нас"
-Каждый день я думаю а вас.
"...У тебя сын скоро будет.
А ты помнишь, как с Андрюшей гулял?
Помнишь как ты с ним в войнушку играл?
Деревянные автоматы
Пушки, патроны и пистолеты.
Вымышленная злость.
А сейчас что?
Все на самом деле.
Кровь на руках
Деньги грязные
Сталь холодеет в глазах
Презрение, и разное.
Посмотри, ГДЕ ТВОЙ БРАТ?"
- Тату. це донька твоя.
Я ще не народилась.
Але вже в дорозі до вас.
Розкажи мені, як там?
Тільки не йди на зустріч!
А чому там так гучно?
Там що, війна?
ТАТУ, не гинь будь ласка.
Прошу, заради мене.
- Папочка, как ты там?
Сын я твой, узнал?
Нас с девочкой Боженька вместе пустил
Он говорил, что мы будем вместе расти.
У девочки странный язык.
Но я уже привык.
А что атм стреляет?
Почему нам на встречу дяди идут?
Папочка, только ты не иди!
Прошо, не иди!
- Любий солдате.
Як там, на фронті?
Що тобі видно на горизонті?
Як там з гарматой в руці?
Як там у тебе на серці?
З ким ти воюєш?
З ворогом? Ні, з братом...
І не боляче тобі стріляти "Градом"?
З якими людьми ділиш ти хліб?
Скільки сидиш вже ти діб?
Я знаю, не маю про таке я питати.
Але як там можна жити?
Не розумію...
Але я точно знаю,
Час від часу
Ти будеш падати на коліна
Ти можеш вже не почути олюбленого басу...
Якщо не закінчиться ця війна...
- Дорогой солдат.
Как тебе, в брата стреляя?
Как тебе там, узы теряя?
Зачем тебе деньги в крови?
Зачем тебе это? Скажи!
Быть может ты хочешь, на Мальдивы слетать?
А может любви?
Думаешь, с такими деньгами будешь летать?
Так вот что скажу.
Получая деньги руками по локоть в крови...
Ты не получишь желанной любви.
А я... А я вместо этого, лучше умру
А ты... А ты опусти автомат,
Подойди к брату на против,
Обними его, ты рад?
Нет?
А он рад,
Обнимая тебя в ответ.
- Так вот что теперь я скажу...
Неважно,
Русский ты
Чи українець?
Мир повинен перемогти.
Возвращайся, солдат.
Повертайся солдате.
Возвращайтесь живыми.
Повертайтесь живими.
Смойте с рук кровь.
Викиньте гроші брудні.
Возвращайтесь додому живі.


Рецензии