Як ми живемо?

О як ми сьогоднi живемо?
I прагнення нашi якi?
А може ми просто пливемо
Шляхами людської рiки.

Так що нас сьогоднi турбує?
Як кожну цiнуємо мить?
Хто в нашому серцi панує
I прапор який майорить?

Про що ми говоримo нинi,
Про що мовчимо залюбки?
Чи небо ми бачимо синє,
Чи линуть за обрiй думки?

Коли ми плекаєм небесне,
Хоч свiт перед грiзним кiнцем,
Надiя на вiчнiсть воскресне,
Спаситель нам буде взiрцем.

Якщо ж забаганка нiкчемна
I грошi  – найвища мета,
Тодi народились даремно:
Все наше життя – марнота.

Питання хай кожен почує
В годину буремних тривог:
«Хто нами сьогоднi керує,
Диявол, чи iстинний Бог?»


Рецензии