М. Цветаева. Мне нравится, что я не влюблена

М. Цветаева
 Заз хуш я хьи, чанда авач канивал…

Заз хуш я хьи, чанда авач канивал.
Заз  хуш я хьи, байихриз за таб гана, 
Хкаж хьанва чи арада кьакьан цал,
Амукьна чун ашкъидиз лукI тахьана.

Зун шад я хьи, квадарнавач за акьул,
Тек гьиссерин гуьгъуьна физ алахънач.
Ашкъидивай пиян туш зун, хвена тIул,       
Циферивай зи  вилер къаз алакьнач.

Зун хушбахт я, чIугазавач за тIалар
Чаравилин, гьавиляй гьич шумуда   
КьатIанач и мез кьунавай зи къалар.               
Азад я зун - пуч хьанавач умудар.             

Заз хуш я хьи, кичIезавач  вил акьун
Куь  вилера,  туьхъвенавай  байихрин
Алахьнавай цIаюн  эхъвен, гел акун,
Садни руьгьдин желб авунар къарихрин.

Заз  акI жезва, зи къуватни им хьана-
Верци гафар япалагънач  кьил кьуна…
Са  легьзеда амма а цал чкIана,       
Кан  хъхьана заз  мад фагьум тавуна.


 (Перевёл на лезгинский Билал Адилов)

......................

Мне нравится, что я не влюблена.
Мне нравится, что между мной и Вами
Воздвигнута высокая стена,
И мы любви не сделались рабами.

Я радуюсь, что не сошла с ума
В безумной гонке за предметом страсти.
Что от своей любви я не пьяна,
И что туман мои глаза не застит.

Я счастлива, что не испить мне боль
Разлук, и потому немых страданий
Моих не замечал никто другой.
Свободна я от разочарований.

Мне нравится ещё, что не боюсь
Увидеть в Вашем взгляде отраженье
Огня и страсть давно забытых чувств,
И наших душ усталых притяженье.

Мне кажется, что этим я сильна,
Что не поддамся уговорам сладким...
Но всё же в миг разрушена стена,
И снова я влюбилась без оглядки.
               


Рецензии