Frumosului ma-nchin

La dictionar de sinonime as apela,
Ca frumusetea ta in rinduri so descriu.
Dar nu-s asa cuvinte si nu vor exista,
De asta sunt convins, de asta simplu scriu.

Ca luna de pe cer frumoasa esti,
Si asta fiecare trebuie sa vada.
Ca un Luceafar esti ce stralucesti,
Ce de pe cer nu trebuie sa cada.

In ochii tai curati ca roua diminetii,
Mereu m-a ratacesc fara sa-mi para rau.
Dar n-as putea sa uit de obrajorii fetii,
Pe-al caror lacrima sa curga n-as vrea, zau.

Ar fi fost mai simplu de eram poet,
Ti-as fi scris o carte, un roman intreg.
Dar acum cu pixu si cu-n mic carnet,
Rinduri scriu in noapte fara sa le sterg.

Rinduri mici, cuvinte foarte simple,
Toate tie astazi draga-ti apartin.
Citeste-le atent, incearca sa tii minte
Prin ele eu acum frumosului ma-nchin.


Рецензии