ТУЗ ГЕНЭ

Йорэккэем зинхар озгэлэнмэ
Житэр инде безгэ эрнулэр,
Булыр эле бэхетле мизгеллэр
Йозлэрдэ елмаю,колулэр.

Тынгы таба алмый йорэгем
Коткэн бэхет никтер сонлады
Колагымда сандугачлар тугел
Карга кычкыруы чынлады...

Туз йорэгем ,безнен эле жирдэ
Бик куп эшлэнэсе эшлэрдэ,
Рэнжеткэннэргэ дэ туры килер
Ялгызлыктан эрнеп, кешнэргэ...

Бу доньянын барлык ачылыгын
Алданганмын,куреп беттем,дип
Барысыда инде артта калды
Юлым бэхетлэргэ илтте,дип.

Йорэккэем зинхар озгэлэнмэ!
Остен булыйк барлык шакшыдан
Аера белмэгэннэр, терсэк тешлэр
Баткак пычыракны, яхшыдан...

Йорэккэем тип эйдэ,карамый
Сер бирмичэ яман сузлэргэ,
Бэйрэм килер безнен урамгада
Бэхеттэн елмаер кузлэрдэ!


Рецензии