Край дороги грав кобзар

Край дороги грав кобзар,
Струни плів, як перевесла,
І така печаль воскресла,
Що злетіла вище хмар.

Псальму птахи понесли,
Оповідками, плітками,
Над полями за вітрами
До сонливої весни.

Та в мелодії журби
Кобзареву душу взріла,
Одягла квітучі крила,
Найтепліші зі скарбів.

Й попливла до кобзаря,
Сіла на пісок поодаль,
І свої сльозаві води
Відпустила по ярам.

Тихо слухала співця,
Й непомітно заквітала,
Кольорами фарбувала
Всі навколишні місця.

Посміхнувся їй кобзар,
Бо чекав весни такої,
Щоб журбу стрясти рукою
І сховати в каламар.

25-12-2014 В. Пригорницький


Рецензии