На Вкра н гарн люди

Жив в однім селі заможній,
Так, не пан, і не кріпак.
Тяжко працював у полі,
Гарно їв та пив «Первак».

А неподалік від нього
Жив такий-собі козак.
Пив, гуляв та веселився,
Воювати був мастак.

Коло нього у халупі
Існували кріпаки.
У яслах діток люляли
Зголоднілі, як вовки.

На горі в дворі палати,
Там живе сім’я панів.
Пестять дочок ублажають,
 Та розбещених синів.

На Вкраїні гарні люди,
Рідні, мов одна сім’я,
Одне одному в підтримку.
Кожен день це бачу я.
*****


Рецензии