Неначе люд той подур! в

     Слава Україні! - летять слова підхоплені вітром і розсипаються над поліссям кровавими каплями крові.
    Слава  моїй  неньці! - вигукує молодесенький хлопчина з обличчям дівчини і падає підкошено в траву.
  -  Немає синів України!- журливо  і тривожно кряче ворон понад обвугленими  трупами. В куряві і диму полягла правда, змішалась з брудом і застряла в тягучім болоті, такому страшному і бридкому, що немає ні кінця ні краю в усьому тому.
    Змертвіла земля, зіщулилась від наруги, брехні та злоби. Настали важкі часи: шакали ходять серед народу і косять його, ведуть на вірну смерть і немає в тих шакалів нічого людського, окрім жадоби.
    Невже,  дарма пролиті сльози?   Невже, дарма лежить  в сирій землі невинний люд? Вовки перебрались в білих овечок  до кошари і  знищують, відсіюють та додавлюють український люд.  Давили, додавлювали, затягували пояс, пускали в очі пелену, а зараз зашморг затягли на шиї кожній простій людині.
    Люде, невже  у   вас настільки  затьмарилися ваші очі,  що не бачите реального?  Чого це ви терпите, коли над вами глумляться? Чого це ви ідете на вірну смерть   і дозволяєте   своїм дітям туди іти? За кого? За що?  І так правий був Шевченко! Нічого не змінилось. І так актуальні і досі його слова:
Неначе люди подуріли.
Німі на панщину ідуть
І діточок своїх ведуть!..»
    - Так  Тарасе,  німі вмирати гордо йдуть, щей на війну діток ведуть.
    - Куди ж ви ідете, і навіщо? За тих жирнопузих хапуг, що розкрали пів країни, за тих злодюжок, що забирають гроші з арміїї а ваших чоловіків  і дітей пускають під пулі  без зброї,  як гарматне мясо?  Чи можливо за те, що пенсійний вік збільшили, та залишили вас з бідою на одинці? 
    - Ні люде мій, схаменись, то не твоя  війна, то брудна політична гра. То війна брудних грошей та суцільної афери.  Вони, навіть вас людьми  не вважають, ви для них  просто  "фарш" в новій грі.
     Не туди ви хлопці ідете! Розверніться і погляньте,можливо ви збилися з дороги. Розверніть свої сили  і зброю в правильне русло і тоді засяє і процвітатиме Україна! Слава Україні!Хвала багатостраждальному  народу!   


Рецензии