***

Небо тихо плакало дощем.
Багато що ці сльози змили...
Дощ пахне смутком і плющем
І свіжим пелюсточком мірри.
Залив дороги і бруківки
Липкі й гарячі, вкриті часом.
Там скрізь сліди людей, автівки,
Там пахне швидкістю і газом.
Тихенький подув вітерця
Розносить навкруги новини,
Він має запах сіри і свинця,
Білизни, випічки, людини.
Кухня ж, пахне чаєм і лимоном,
Газетами і спогадом - кімнати,
Твоє волосся - пряним кардамоном,
Любов'ю, медом, і пучечком м'яти.


Рецензии