Чужынец...

 Аднойчы ўбачыў чужынец дзяўчынку
 з прыгожымі, светлымі косамі.
 Што бегла да рванага толам будынку
 празрыстымі, чыстымі росамі.

 Надзея была і ў сэрцы, і ў думках,
 Што жывы бацькі і браты...
 Але на тым месцы вуглі дагарали
 і попел насілі вятры...

 Помсты хацелася ... смута і гора ..
 Каб немцы - фашысты сышлі!
 І каб адчувалі ўсе цягаты, болі,
 Што не перажылі браты ...


Рецензии