Юлия Куплинская... Дрожите, олигархи!

Всіх панів до `дної ями,
        Буржуїв за буржуями
        Будем, будем бить!
        Будем, будем бить!
                П.Г.Тичина

ТРЕМТІТЬ, ОЛІГАРХИ!

Великий Шевченко ненавидів панство.
Тепер нас, рабів, називають панами.
До верхніх щаблів підіймається хамство,
Сміються пани над своїми рабами.

Ніхто з них людьми трударів не вважає,
Ніхто їх не чує від Півдня до Сходу.
Від кривди й образ бідолахи волають,
Країна в облозі «Удару» й «Свободи».*

Ми голі і босі від тої свободи.
Оглухли від ЗМІ**, оніміли від страху.
Права всі у них і нема у народу –
Лиш гнів виростає від долу до даху.

Тремтіть, олігархи і нацики хижі,
Вже годі знущатися над трударями!
Ми вас поженем не в Брюсселі й Парижі –
До тої глибокої спільної ями.

*Неонацистские партии
** СМИ (укр.)


Рецензии