А. Блок. Прошли года

 «Йисар фена»

Йисар фена, амма вун заз    
Мадни тIарам, иер  я хьи;
Тек  са чIарар, цIалцIам акваз,
Са тIимил кьван хьанва рехи.

Кьакьан, какур кьуьзек я зун,
Улубрин сув  вилик  галай,-
Мумкин тушир кьилив  кьатIун,
Хиялдив ваз  килигзавай.

Эхь,дегишнач йисари чун.
Уьмуьрзава гьа эвел хьиз,
Верци чIавар а йисарин,      
Хвена чна рикIел хкиз.

Йисар фена, экуь руьхъ таз.
Садни чи  руьгь - вили мичIе.
Вуч хъсан я,  уьмуьруьн чаз -         
Фейи йисар ийиз кьечIе.
 (перевёл на лезгинский Билал Адилов)


Рецензии