Сокира

Стан вузький і дужі плечі,
Грають м`язи мов танок:
Син спокійно і статечно
Нарубав матусі дров
Весело зліта сокира
Догори і  - хутко вниз:
Радість з помічі від сина
І сльоза скотилась в хмиз…
Вірне діло у сокири-
(На подвір’ї – помічник!)
Розрубати, обтесати…
Тут би й зупинити  дій потік!
Часом з плеч слова рубають
І сокиру гострить люд,
Із піхов її виймають
І тоді  сокира -  суд!
Замахнулася на брата-
Встала хмарою війна,
Бо взяли до рук солдати-
Вкрила світ наш страхота…

Інструмент один – сокира,
Та по-різному слугує нам:
Дехто захища країну,
Інші–хижо вдерлися у храм…
Як же зупинить криваву бійню,
Переможе хто у битві цій?!
ПРАВДУ захища Господь у війнах!
Правді - перемогу дасть і мир…


Рецензии
Ніколи не задумувалась над цим. А воно дійсно так. Образ сокири символічний. Вона є символом мирного будівництва. А іноді символізує суд. З повагою.

Наталья Светлая 7   08.07.2016 04:16     Заявить о нарушении