Польщ

Вроцлав пахне, як пахнуть каштани
в піднебідді солодка ваніль,
я сьогодні і вперше й востанне.
Саме так бачу  власну тінь.
 
Світ із казок і схованих гномів,
із фігурних, червоних дашків,
теплих вогників ніжних святкових,
і морозивом з збитих вершків.
 
Інша я інший світ, але схожий,
слід ховався в тиші віків,
всі умовності і загороржі
нас спиняють із різних боків.
 
Гданськ зустріне балтійським вітром,
Гострим шпилем, статим журавлем.
Вас Варшава зустріне привітно.
Краків все ж гонористим слівцем.
 
Всюди ці безконенчні кордони,
два світи розділяв ссср
прірва є і поки ще бездонна
Бо Росія сусід -людожер.


Рецензии