Карпати

Ви уявіть як з гір ліси , та схилами струмки спадають , Як дивовижні камінці , цих річок береги вкривають . На небі ясно , чи туман , з хмаринок хатки виглядають, На пагорбах , як в шахах там , людські городи спочивають.

В долині з низу річка йде , під час бурхливість не уйняти , Впізнати можнаде гуде , як десь у лісі заблукати. А пахощі від трав такі , в легені можеш ти вдихати , Та ще й і нагадав собі , що це все гори - це Карпати .

Привітні люди навкруги , всі скрізь завжди тебе вітають , Всі працьовиті й молоді , не тілом - духом моложають . Всі щирі , людні та прості , хоч дуже зрідка й злі трапляють , А звичаї пройшли віки і України дух тримають .

Вся свіжість подумок та мрій , їх чистота вам слід сказати , Капличок гарних на шляху багато можна розпізнати . А як лиха біда прийде , та треба наслідки вбирати , Збируться дружнії брати - я вже казав , що це – Карпати .

У різну пору в різний час , смерек зелених хащі грають , Зимою шапки снігові , маківкі гір й дерев вкривають . У літку , трави пагорбів , вологою на сонці сяють , Весною й осінью дощі , й сніги відталі устрашають .

Буває зсув гірських порід , що можуть води сильні змити , Та цим болотом всього з всім , низини й береги укрити . Вже люди звикли до стихій , все зможуть знов відбудувати , І дружньо далі будуть жить , це ж їхні ріднії - Карпати .

На полювання соколи , як стріли з лісу вилітають , Та більшу добич ніж самі , у кігтях міцненько тримають . На сонці грітись де не де , із нірок змії виповзають , А в вечорі сови - угу -між гір відлуннями блукають..

Різноманітний світ тварин , птахів та риб - вам слід сказати , Не пам:ятаєш назв усіх , та можна аркуш весь списати. Все завдяки природі є , їй треба всеж допомагати , Всі види люди бережуть , відстоюють свої Карпати.

Минають дні , роки ідуть ,багато можна ще писати , Але вони завжди встабть , щоб екологію підняти . Бо їхній край - то їх життя і в чистоті його тримати , Готові браття і назад природі дань свою віддати .

На відпочинок як у РАЙ , до піднебесся завітати , Там приймуть як в свою сім:ю - скажу - у друзів віддихати . Де баня натуральна є , у хвилях можна повпірнати , Човни де кулею несе , Я знов кажу що це - КАРПАТИ!!!!!!!!!!!
Горлушко Ю. В.


Рецензии