Да ти даря добро

ДА ТИ ДАРЯ ДОБРО
Искам
да ти подаря добро!
Но кажи
какво за теб е то?
Ако носи името жена,
от ревнивост ще се проваля.
Егоизмът ще ме умори,
от което страшно ще боли.

Мога с обич да ти я предам,
ако всъщност,
аз съм в нея там.

Искам
да ти подаря добро!
Но не знам
какво за теб е то.
Ако здраве
мога да подам,
дарителката вярна
ще съм знам.
Дълго 
да те следвам
в твоя ден
да ме палиш
с огън вдъхновен
и когато си
на сто години,
спомените
бухнали градини
да те будят
в нощите сънливи
с очите ми
от обичта щастливи.

Искам
да ти подаря добро!
       15.12.2014г.


 
;


Рецензии