Отречься от Украины?

ВІДЦУРАТИСЯ  ВІД  УКРАЇНИ?

Відцуратися  від  неньки? Та  хіба  я  можу?
Не  вона  у  тому  винна, що  панує  зло.
Не  на  ката, а  на  жертву  Україна  схожа.
Розтинає  и  калічить  хтось  Святу  Любов.
Над  могилами  ридає  сива  бідна  мати.
Гіркота  від  сліз  упала -  виріс  скрізь  полин.
Ой, голосить: «Як  же  буду  внуків  доглядати?!
Ти, лелеченько,  до  неба  вірного  полинь.
Розкажи, як  серед  люті  гинуть  мої  діти,
Що  дівчата  зачекались  хлопців  із  війни.
Покажи, як  кров  рікою! Треба  щось  робити…
Скрізь   безладдя.  Всемогутній, горе  зупини!»
Відцуратися  від  неньки?Та  хіба  я  можу?
 Не  вона  у  тому  винна, що  царює  лють,
Що  роздерли  її, бідну, за  трикляті  гроші.
Притулюсь  до  України  і  скажу: «Люблю…»

18 грудня, 2014 г.   Алла  Бойко.


Рецензии