Коли я тебе знав

Коли я тебе знав, розчинявся, як цукор у чаї
Я на тебе дивитись не міг й не дивитися теж
А між нами вечірні хвилини тривожно минали
Міжнародним тарифом глухих телефонних мереж

Коли я тебе знав, цілувати тебе я не смілив
Боячись обпектися у вузол себе зав'язав
Сонце смажилось з тріском холодним і небо біліло
Мабуть, я був лише із числа найпростіших забав

Коли я тебе знав, говорити я чесно не зміг би
Та й якби я сказав - став би просто одним зі ста
Тріпотіла з останніх сил мокра спіймана риба
В плавниках вигина орігамі мого листа:

"Усі зорі по краю твоїми обведені обрисами
За якими немає нічого, лиш чорні діри
І отак я несуся тим теплим плазмічним космосом
Через роки й віки, мов тобі геть немає міри."


Рецензии