ой нэ ходы, Грыцю, на майдан в столыци...

стилизация под Тараса Шевченко, Марию Чурай
и др.



колИ тринАдцятий минАло
у нАшІм стОльному селІ
і гАсла й пОстріли лунАли...
та чи потрІбно взагалІ???...
... прощАй, прогнІвшая сістЄма,
гдє ти начАльнік, я дурАк,
где Украіна на колЄнях...
... вонО потрІбно, та не так.

... як не крутИ, життЯ тривАє,
йогО Господь не мАрно дав,
отОж до Господа співАєм
"переведИ черЕз Майдан".


============================


ой, не ходИ, ГрИцю
на МайдАн в столИці,
там тебЕ відлОвлять,
кИнуть до вязнИці...

та якбИ ловИли,
та якбИ садИли,-
снАйпери між Очі
кУлю зацідИли.

не врятУє шОлом,
кАска, балаклАва,
а лишЕ молИтва,
та козАцька слАва.

як двобІй з самИм собОю,
то кудИ тікАти? -
окрІм НЕнькіних кордОнів
нІчого втрачАти.

на МайдАн хто за ідЕю,
хто за мИску сУпу...
забирАйся ЯнукОвич,
рятУй свОю дУпу.

хто тут бІльш за всІх накрАв?
хто щорАз брехав? -
"вор должОн сідЄть в тюрьмЄ" -
как Жиглов сказАл.

Отже, пАне презедЕнте,
пАнство депутАти,
поднімАйте чрєсла с крєсєл,
тай тулІть за грАти.

...мАйже рік пройшОв по тОму, -
мАємо що мАєм, -
"обирАєм" презедЕнта,
рАду "обирАєм"...

ГрИцю, брАте, як ту РАду
дОсі не рознЕсло? -
тє жє мОрди, тє чрЄсла,
да із крЄсла в крЄсло.

в РАді засідАти дУпа не болИть,
а якщО ти, брАте, стАнеш
на них гнАти,
то тебЕ за грАти
мОжуть посадИть.

скОль вєрЬОвочка не вЄйся,
трЄснєт, я то знАю,-
разорвЬОтся их порУка
трІжди круговАя.

ой не бУде їм халЯви,
тай не буде шАри,-
посадОвим посадОвців
з РАди прЯм на нАри.


Рецензии
А Петя слухае
и вухамы не рухае.
С улыбкой.

Леонтий Белоцкий   01.04.2017 16:01     Заявить о нарушении
так отож...
цукерки жере, і мордочка не трісне)

Надежда Скульская   02.04.2017 22:20   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.