Ела

(на внучката ми Мила)

Подай ръчички, мъничко детенце,
намигни ми, о, дете с очички мили.
Ела и виж- слънцето по теб се крие,
кичи те със обич из косиците ти свили.

Хайде, мила моя, мъничка звездичка,
днес първа думичка ти ми прошепни.
Слънчице си мое- свидно си на баба,
топлинка си моя във забързаните дни.

графика- Димко Динев


Рецензии