Что-то очень грустно мне

І як вярнуць сабе магчымасць марыць? Баршчы ўсе гатаваць мы навучыліся і,мабыць, настаў ужо час вучыць рэцэпт другога блюда... і гэта... як забіць у сабе  хто баязліўца, а хто гідкОга лізаблюда, хто хітраж-пага заўзятара ўлады, а хто манкурта, не  мае моцы што каторы год  ўстаць з канапы і на БТ глядзіць, якая Беларусь багатая. А я вось тут, на месцы лобным... на працы і плачУ за ўваход, каб пасядзець сярод людзей на пазітыўнай ноце... А быць павінна я на Плошчы, з такімі ж, бо жыццё ўжо такое спрошчанае... устаць, паесці...ды пас -ць, ізноў пажраць...ізноў пас -ць, мо хто і вып'е румку...дзве... пакуль не зашуміць у галаве... а потым зноў ...кладзецца спаць, каб зноў ... уранку неяк устаць, прадзерці вочкі, запацеўшыя з бяссоннай ночы... ізноў па крузе, у брыдкай і агіднай лужыне ... з БТ, з баршчом, з кілішкам яду... і не дадзім ніяк мы рады забраць жыццё сваё сабе... бо бачым навакол за здрадай здраду... людзей, сяброў, далёкіх, блізкіх і... абставін...


Рецензии