Соколы - укр

          Соколи

Налетіли ворони, хмарою летіли,
Небо на країною крилами закрили;
Звідки ж ти узялася, злая вража сила,
Всі поля й дібровоньки що занапастила?

Полетіли соколи вороння ганяти,
Для мо'їй країноньки волю здобувати;
Сипонуло пір'ячко чорне і криваве,
Вороння розкаркалось, падало у трави.

- Ой, хоробрий сокіл мій, що з тобою стало?
Пролетів по небу ти, наче зірка впала.
- Заклювали ворони, встати вже не сила,
Прощавай же краю мій, прощавай, мій милий.

Браття ви, соколики, вороння женіте
Та моїй ріднесенькій вісточку несіте,
Що зложив я голову в борні з ворогами,
Хмари розганяючи дужими крилами.

Полетіли соколи, вороння ганяли,
Для мо'їй країноньки волю здобували;
Засвітило сонечко в небі над полями,
Сльози забриніли на очах у мами.

10.08.2014 р.


Рецензии