Кобзарю - к 200-летию

  Кобзареві (до 200-річчя)

Є різні символи в державі:
Герби і гімни, прапори;
Є різні постаті, що слави
Своїм країнам додали.

Та є ще мужні Прометеї,
Що духом нації були,
Що совістю були для неї
І за собою повели.

Міцкевич, Петефі і Гьоте,
Хоч - не царі і королі,
Та їх ми будем пам'ятати
Допоки син і доки мати,
І доки люди на Землі.

А України дух і воля,
То є Шевченкове ім'я;
Вірші його - то наша доля,
Слова його - то наше майбуття.

Він буде в пам'яті народу
Не з німбом "житія святих",
Та як Кобзар, що оспівав свободу,
І дзвін тих струн ще не затих.


Рецензии