Додому

Вчора прилетів додому
З вирію лелека.
У дорозі було тяжко –
Всюди небезпека.

Трохи відпочив, лелека
До гнізда прямує.
В своїй хаті спрагу й голод,
Думає, вгамує.

Ось будинок на подвір’ї,
За будинком – груша.
У хліву стоять корова
Й замурзана хрюша.

Пес у конурі кудлатий,
Кіт подертий та рудий,
Тато, мама, троє діток,
Баба й дід (ще не старий).

Ось лелеченя з яєчка
З’явилося у цей світ.
Рибка плещеться в ставочку.
Сало вкрав шкідливий кіт.


Рецензии