Сафо. украинский язык

 Під звуки сопілки, під шелест морського припливу
 Удвох ви, дівчата, п"єте поетичність думок,
 Тіла і думки у екстазі з"єднавши грайливо,
 Щоб голос бажання ніколи для вас не замовк...

 Достиг виноград. І п"янкі сонцесяючі грона
 У глеки наснагу сп"янілу свою переллють...
 І пружність грудей, і спокуса дівочого лона
 У вірші чарІвнім закохану мить відіб"ють...

 Це світ без страждань. Тут ніколи не звідано горя...
 Лиш шепіт кохання... Бо в тиші кохання- чутніш...
 І віршів рядки, наче хвилі звабливого моря...
 І зваби шаленість... І опору хибу- облиш...

 Цей присмак вина, ця зваблива поезіі сила
 Увійде в богему. І ймення сьому- комільфо.
 Співзвучне повік поетесам ім"я, що носила
 Красива дівчИна з ім"ям поетичним- Сафо...


Рецензии