На Миколи сн г п шов селом

На Миколи сніг пішов селом,
Стомлено-лапатий, на леваду.
Тихо плаче свічка за столом…
Вимикає світло нова влада…

Розгрібає вечір куці дні,
Вечір-півень ( гордий та пихатий )
Ще несуться кури молоді,
А кота не виштовхати з хати.

Ще не так зима кусає ніс,
Ще не стали зорі на морози.
Заметільний сіно-снігокіс
Кутається в сиві верболози.

Сніг пішов, як дід старий, селом,
Може й дня не буде вже ніколи…
А молитва щира за столом
Ллється до святителя Миколи…


                16.12.2014р.


Рецензии