Кацёнак мяу мяу. - на белорусском языке

Я кацяннё маленькае Мяу – мяу.
Заужды нашусь па хаце я стрымглау!
Па усiх я лажу шторах, дыванах,
Магу я к Вам залесцi па штанах!

Цiкава зараз мне вакол усё –
Трава i кветкi, сонца зiхаццё,
Размова птушак, галубы абшар,
Маленькi  хлопчык i чырвоны шар!

Ёсць сябар у мяне – шчаннё Цяу-цяу.
Ён мне цяу-цяу, яму я мяу-мяу.
Цяпер мы з iм вялiкiя сябры,
Куды iдзе Цяу-цяу, i я туды!

Калiж я толькi  есцi  захачу –
Да мiскi  у кухню хуценька лячу!
Калi  паем i  пажадаю спаць –
Да вас у ложак забярусь апяць.

А можа здарыцца i так - прыду я сам
I  моучкi лягу на каленкi  к вам!
Я так люблю, каб гладзiлi  мяне,
Калi цiхонька  сплю я на спiне.
            
                2014


Рецензии