Мартышка i палярны мiшка. - на белорусском языке

Сядзела малышка-мартышка,
Глядзела на белага мiшку.
У вачах яе многа здзiулення –
Адкуль жа такоя яуленне?

Калi i якiм цеплаходам
Прыплыу ён  сюды мiмаходам?
А, можа быць, ён з белай Артыкi
Зiмою паплыу у Антарктыку?

Ён плыу у акеане на крызе,
Лiчыу тучкi у сонечнай высi.
Вялiкая стаяла крыга –
У вадзе апынууся таптыга.

Там людзi яго падабралi,
З сабою да дому забралi.
Цяпер у звярынцы Дакара
Ратуецца ён ад загара!

                2014


Рецензии