Прометей

Крижані обійми рвуть до пустоти,
Змітають з життя до чистоти,
Невже це все? Настав той фінал,
Що гриз твою душу, як скажений шакал?
Та ні, це неправда, це тільки початок,
І я все одно змушу вас мовчати,
Знаю, що легше навчити зайця курити,
Проте ви мені ніхто і не вам мене судити.
Не стану я більше клонитися вам,
Як Зевс клонився титану, будуючи храм.
В мене одне життя, і ділитись не буду,
Ви мене не чіпайте, я не кукла вуду.
Зміни настануть з приходом людей,
Що цінять відвертість і люблять дітей.
Одним із тих буду я, і я цього добьюся,
Дивитись в очі самій смерті я не побоюся.
Якщо хочеш змінити світ, себе зміни спочатку,
Поклади у землю для життя те зернятко,
Що смусить всіх нас оглянутись на світ,
І розрізати святими ножицями той залізний дріт.


Рецензии