Бармакдикай

            Намусдин бармак, Сулейман!

Бармакдикай за авурла сегьбет,
Хуьквезва рикІел къадим тир адет.
Ам михьи затІ яз гьисабна кьилел,
АлукІна, къевкъвез ава чун чилел!
 
Гьяждал фейила эркерин кьилел,
Сирих кутІундай бармакрин винел.
ЧичІам бапІах хьуй, бухари хицикь,
Ам алайбурухъ авай гьар къилих.

Эгер ятІа вун намус квай эркек,
Бармакдиз гьуьрмет авун я герек.
Бармак игитдин кьилел жедайд я.
Намус кваз тІуьр фу гьалал жедайд я.

Къачу Шарвили, Куьреви Мелик,
Гьажи Давудан бармакдиз килиг!
Ярагъ Мегьамед, чи Етим Эмин,
Алкьвадар Гьасан намусдин замин.

СтІал Сулейман ва Хуьруьг Тагьир,
Лезги халкь авур дуьнядаз загьир.
Гьар садан бармак намусдин пайдах,
Жуван кьил хьтин вине кьаз алахъ!

Бармак вине хьун патал кІвалахда,
Намус михьи жен яд хьиз булахда.
Къуллугъ ийизвай хайи эллериз,
Гьуьрметар ая пак тир кьилериз!

Сажидиназни кьилин гьар са затІ,
Багьа я бармак лугьур тІвар – са затІ.
Аферин лугьун патал инсандиз,
Анжах вафалу жен чун Ватандиз!

 


Рецензии