ЦиклЖ - Анне Андреевне Ахматовой

Анне Андреевне Ахматовой
(с её голоса во сне, 10 лет после её смерти)

Сахар белый-белый.
Ночь темным-темна.
Милый, я умела
Плакать у окна.

Я в луга ходила
За разрыв-травой.
Там луна светила
Дрожью голубой.

Ночка пролетела.
Начало светать.
Милый, я умела
Ждать.


To Anna Andreevna Akhmatova
(written from her voice: 1976, 10 years post mortem)

Sugar is white of white.
Night is black of black.
My darling, I could and might
Weep our silly wreck.

I had all meadows to pass
Seeking the wreck-grass.
There the moonlight
Swung from blue to white.

Sunrise is at our gate.
For night, it’s already late.
My darling, I could and might
Wait!


Рецензии